Ürün Danışma Hattı
+90 (212) 671 55 47
Ürün ekle
Fiyat al
Gönder
B12 Vitamini Sivilce Oluşumuna Sebep mi?

Yüzde sivilce oluşumu gündelik hayatta ve sosyal yaşantıda insanı kötü etkileyen bir durumdur. Peki sivilce oluşumunun sebebi b12 vitamini olabilir mi?

B12 Vitamini Sivilceye Sebep mi?

Araştırmalar b12 vitamini kullanımı sivilce artışına sebep olabilir. B12 kullanan kişilerin yüzünde yağlanma sebebi ile sivilce oluşabilir. Peki başka hangi vitaminlerde sivilce problemi ile karşılaşabiliriz?

  • B6 Vitamini: Yüksek dozda B6 vitamini alımının sivilce oluşumunu artırabileceği düşünülmektedir. B6 vitamini, aşırı alındığında ciltte yağ üretimini artırabilir.
  • A Vitamini: A vitamini takviyeleri aşırı alındığında karaciğer toksisitesine yol açabilir ve ciltte sivilce oluşumunu artırabilir.
  • C Vitamini: Aşırı C vitamini alımının sivilce oluşumuna doğrudan neden olduğu pek bilinmemekle birlikte, bazı kişilerde C vitamini takviyeleri ciltte hassasiyet veya reaksiyonlara neden olabilir.
  • D Vitamini: D vitamini eksikliği sivilceye neden olabilir, ancak aşırı miktarda D vitamini alımının da sivilceyi tetikleyebileceği düşünülmektedir.

Yüzünü de oluşan sivilcelerin sebepleri vitaminden kaynaklanan sebeplere dayanmıyor olabilir. Bu sebeple yüzünüz de veya vücudunuzda sivilce artışı var ise kesinlikle bir uzman cilt hekimine başvurmanızı öneririz.

Sivilce Artışına Karşı Doğal Ne Yapabiliriz?

Peki cildimizde oluşan bu sivilceler için doğal olarak neler yapabiliriz sizlerle inceleyelim:

  • Düzenli Temizlik: Yüzünüzü günde en az iki kez nazik bir temizleyici ile yıkayarak ve kirden ve yağdan arındırarak gözeneklerin tıkanmasını önleyebilirsiniz.
  • Nemlendirme: Nemlendirici kullanarak cildinizi nemlendirin, çünkü aşırı kuru cilt, ciltte daha fazla yağ üretimine neden olabilir.
  • Stres Yönetimi: Stres, hormonal değişikliklere neden olabilir ve sivilce oluşumunu artırabilir. Stresi azaltmak için yoga, meditasyon, nefes egzersizleri veya hobiler gibi stres yönetimi tekniklerini uygulayabilirsiniz.
  • Uygun Makyaj Ürünleri: Cilt tipinize uygun olmayan ağır veya yağlı makyaj ürünleri cildi tıkayabilir ve sivilce oluşumunu artırabilir. Doğal ve hafif makyaj ürünleri tercih edin.
  • Elma Sirkesi ve Doğal Yağlar: Bazı insanlar için elma sirkesi ve doğal yağlar (örneğin çay ağacı yağı) sivilceyi azaltmada etkili olabilir. Ancak, bu ürünleri kullanmadan önce cildinizin tepkisini test etmek önemlidir.
  • Dengeli Beslenme: Sağlıklı ve dengeli bir diyetle, özellikle sebze ve meyve ağırlıklı beslenerek cilt sağlığınızı destekleyebilirsiniz.
  • Hidrasyon: Günde en az 8 bardak su içerek cildinizi nemli tutun. Yeterli su tüketmek cildinizin temiz kalmasına ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olabilir.
  • Doğal Ürünler: Cildinize zarar vermeyecek, doğal ve hafif temizlik ürünleri ve cilt bakım ürünleri kullanın. Kimyasal içeren ürünler cildi tahriş edebilir ve sivilce oluşumunu artırabilir.

Bu yöntemler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir bu sebeple doğal bir yönteme baş vurmadan önce kesinlikle bir uzmana danışmanı tavsiye ederiz.

Aksu Vital Kurumsal Logosu